
معیار چیست؟ معجزه معیار برای کسب و کار!
تقلید همیشه بد نیست!
وقتی وارد دنیای تجارت می شویم، وارد بازی رقابت شده ایم. ما می خواهیم متفاوت باشیم تا مشتریان به سمت ما بیایند. اما متفاوت بودن لزوما به معنای خلق ایده در خلاء نیست. هر بازاری رقبای دارد که می توانیم از آنها الگوبرداری کنیم، از مدل کسب و کار گرفته تا روابط با مشتری، و اولین قدم های کسب و کار خود را با اطمینان بیشتری برداریم.
معیار مقایسه عملکرد و اثربخشی محصولات و خدمات شما با رقبای قدرتمند بازار و تلاش برای رسیدن به آنها است. با در نظر گرفتن اهمیت این موضوع برای کسب و کار، در این مقاله به اهمیت بنچمارک و مزایای آن می پردازیم.
در این مقاله با مفهوم بنچمارک و نحوه استفاده از آن در محیط کسب و کار آشنا می شویم. ما به شما اطمینان می دهیم که خواندن این مقاله می تواند ایده های جذابی برای رشد کسب و کار در اختیار شما قرار دهد و شاید آینده کسب و کار شما را تغییر دهد. تا پایان با وبسیما همراه باشید.
منظور از معیار در لغت چیست؟
Benchmark یک کلمه ترکیبی انگلیسی است که از دو کلمه Bench به معنی بنچ و Mark به معنی امتیاز تشکیل شده است. این عبارت در لغت به معنای «استاندارد و مرجعی برای سنجش و مقایسه عملکرد» است. امروزه بنچمارک به طور گسترده در دنیای فناوری و علوم کامپیوتر استفاده می شود.
استفاده از این کلمه به حوزه فناوری محدود نمی شود و شناخت عمیق این روش بازاریابی می تواند ایده های جذابی برای مسیر کسب و کار در اختیار شما قرار دهد.
پیشنهاد می کنیم قبل از خواندن مقاله “بازاریابی چیست؟بخوانید این مقاله به صورت ساده و با مثال های واقعی شما را با مفهوم بازاریابی آشنا می کند و می تواند نقطه شروعی برای ورود به دنیای بازاریابی باشد.
معیار در دنیای بازاریابی؛ یک راه مهم برای بهبود کسب و کار
بنچمارک در دنیای بازاریابی به فرآیند سنجش و مقایسه عملکرد و اثربخشی محصولات، خدمات و فرآیندها با محصولات و فرآیندهای رقبای قدرتمند و به اصطلاح رهبران بازار معروف است.
مقایسه کسب و کار خود با رقبا به شما بینشی می دهد که برای بهبود عملکرد خود و جلوتر از رقبای خود نیاز دارید. در بنچمارکینگ، شرکت ها رقبای قوی خود را کشف می کنند و با مقایسه منطقی خود با آنها، دلیل موفقیت خود را کشف می کنند.
محک زدن تقلید از دیگران نیست. بلکه روشی نوآورانه برای بهبود کسب و کار است. در واقع هدف از این فرآیند این است که روزی با تدوین یک استراتژی بازاریابی مناسب به رقیبی سرسخت برای سایر مشاغل تبدیل شود.
البته برای استفاده درست از بنچمارک، دیدن کسب و کارهای موفق کافی نیست. شما باید مخاطبان و مزیت رقابتی خود را درک کنید تا با استفاده از معیارسنجی در دنیای تجارت دیده شوید.
استودیو وبسیما در تهیه و تدوین استراتژی های بازاریابی و تبلیغات به کسب و کارهای مختلف کشور کمک می کند. ما می توانیم به شما در طراحی و پیاده سازی یک استراتژی متفاوت حضور در وب کمک کنیم.
برای آشنایی بیشتر با خدمات طراحی استراتژی بازاریابی به سبک وبسیما می توانید به صفحه “استراتژی بازاریابی«نگاه کن. در این صفحه با سبک کار وبسیما و تجربه ما در تدوین استراتژی بازاریابی آشنا خواهید شد.
با مزایا و مزایای معیار برای کسب و کار آشنا شوید
اکنون که متوجه شدیم بنچمارک چیست، بهتر است با مزایای فراوان آن آشنا شویم. کسبوکارها میتوانند محصولات، خدمات و عملیات خود را در برابر رقبا محک زده و دائماً خود را آزمایش کنند. با تجزیه و تحلیل نقاط قوت و ضعف رقبا و یافتن مسیر موفقیت آنها، می توان فرآیندهای سازمان را بهبود بخشید. به طور کلی، مزایای بنچمارک برای مشاغل عبارتند از:
- تحلیل رقابتی: با شناسایی حوزههایی از کسبوکار خود که میخواهید آنها را بهبود ببخشید و مقایسه عملکرد خود در آن زمینهها با رقبایتان، میتوانید وضعیت خود را بهبود بخشیده و نسبت به رقبای خود مزیت استراتژیک کسب کنید.
- نظارت بر عملکرد: بنچمارک شامل بررسی روندهای فعلی و پیش بینی روندهای آینده بر اساس اهداف شما است. نظارت مستمر بر عملکرد یکی از ویژگی های ذاتی معیار است.
- پیشرفت مداوم: علاوه بر نظارت، بهبود مستمر یکی از ویژگی های اساسی معیارسنجی است. بهبود معیار یک فرآیند مستمر است و در طول زمان اتفاق می افتد.
- برنامه ریزی و هدف گذاری: بنچمارک اهداف و معیارهای جدید اما قابل دستیابی را برای بهبود عملکرد ایجاد می کند.
- شناسایی مزیت های رقابتی کسب و کار: بنچمارک نشان می دهد که شرکت شما موقعیت فعلی آن در بازار چیست؟ این فرآیند نقاط قوت و ضعف مجموعه شما را مشخص می کند.
- درک بهتر و دقیق نیازهای مشتری: به طور کلی، بنچمارک منجر به شناخت دقیق و کامل رقبا می شود و شما می توانید با شناسایی نقاط قوت و ضعف آن رقبا، مسیری عملی برای تبدیل شدن به یک رهبر بازار ترسیم کنید.
همه این مزایا باعث شده است که بسیاری از تازه واردان صنعت با استفاده از استراتژی معیار، حضوری متمایز و قوی در فضای کسب و کار خود داشته باشند. توجه داشته باشید که معیارسازی لزوما در طراحی محصول یا مدل کسب و کار استفاده نمی شود. بنچ مارکینگ را می توان به صورت هوشمند در استراتژی های فروش، برندسازی و حتی طراحی وب سایت استفاده کرد.
مزایای بنچمارک در طراحی وب سایت و سئو چیست؟
همچنین می توان از بنچمارک در طراحی سایت و سئو (بهینه سازی موتور جستجو) استفاده کرد. این بدان معناست که برای راه اندازی یک سایت، تهیه محتوای مرتبط و شروع به کار در دنیای وب، ابتدا بهترین مطالعات موردی در صنعت خود را بررسی کرده و آنها را دنبال کنید. البته این به معنای کپی برداری از رقبای خود در سئو و تولید محتوا نیست. در عوض، باید کار خود را با مقداری نوآوری و خلاقیت چاشنی کنید تا یک قدم جلوتر از رقبای خود بمانید.
بیایید با یک مثال به استفاده از بنچمارک در سئو نگاه کنیم. بیایید فرض کنیم که یک وب سایت فروشگاهی عطر و ادکلن قصد دارد حضور آنلاین موفقی داشته باشد و از پتانسیل سئو استفاده کند.
در ابتدای کار می توانید با بررسی تمامی سایت های موفقی که در حال حاضر در بازار حضور دارند از نحوه ساختار محتوا، نام گذاری محصول و حتی تصاویر استفاده کنید.
از طرفی بنچ مارکینگ به این فروشگاه عطر و ادکلن این امکان را می دهد که با شناخت نقاط ضعف یا فرصت های دیده نشده رقبا، استراتژی متفاوت و کامل تری برای موفقیت در سئو طراحی کند.
پیشنهاد میکنیم برای درک دقیقتر مفهوم سئو، در یک زمان مناسب به صفحه مراجعه کنید.سئو سایت» در سایت آژانس خلاق وبسیما بخوانید. این صفحه فقط یک مقاله نیست، بلکه تجربه 10 ساله وبسیما در کار بر روی پروژه های مختلف سئو سایت است و قطعا می تواند دیدگاه متفاوتی در مورد سئو به شما بدهد.
همچنین می توان از بنچمارک در طراحی سایت به بهترین شکل ممکن استفاده کرد. مرور سایت های رقیب، بررسی رفتار کاربران در صفحات وب و طراحی بهترین مسیر برای سفر کاربر به سایت بر اساس اطلاعات مشتری می تواند به شما کمک کند یک کسب و کار آنلاین راه اندازی کنید و سکوی پرشی برای ساخت یک وب سایت موفق باشید.
آژانس خلاق وبسیما با استفاده از همین رویکرد در طراحی وب سایت به کسب و کارهای آنلاین کمک می کند تا حضور متفاوتی در وب داشته باشند.
شما می توانید از طریق صفحهنمونه کار طراحی سایت»، سایت های شرکتی، فروشگاهی و استارت آپی طراحی شده توسط تیم وبسیما را ببینید. نگاهی به این نمونه کارها می تواند اولین تجربه شما در استفاده از یک استراتژی معیار برای کسب و کار شما باشد.
مراحل توسعه یک برنامه معیار چیست؟
به طور کلی، فرآیند توسعه یک برنامه معیار شامل 5 مرحله زیر است که در زیر به آنها خواهیم پرداخت:
1. برنامه ریزی و تهیه فهرستی از اقدامات؛ مهمترین مرحله بنچمارک
دامنه نظرسنجی پروژه را محکوم به شکست می کند! بنابراین ابتدا باید لیست کاملی از قسمت هایی که قصد تحلیل آن را با استفاده از روش بنچمارک دارید تهیه کنید. در مرحله اول باید تمامی ملاحظات مانند نیروی انسانی، منابع، بودجه، ریسک پروژه و موارد دیگر را با برنامه ریزی مناسب در نظر بگیرید.
هرچه بهتر آماده شوید، آموزش شما موثرتر خواهد بود. بدین ترتیب استفاده از مشاوران مجرب وبسیما می تواند در مدت زمان کوتاه و با کمترین هزینه نتایج دلخواه را برای شما به ارمغان آورد.
تیم دیجیتال مارکتینگ وبسیما با بیش از ده سال تجربه در تحلیل داده محور کسب و کارهای مختلف، راهنمای نهایی در زمینه تحلیل بازار و فرآیند محک زدن خواهد بود. پیشنهاد می کنیم با خدمات وبسیما در زمینه مشاوره کسب و کار در صفحه ” آشنا شویدمشاوره دیجیتال مارکتینگ«نگاه کن.
2. بررسی های میدانی و جمع آوری داده ها؛ رقبای خود را به طور کامل تجزیه و تحلیل کنید
مرحله دوم فرآیند محک زدن، تحقیق و جمع آوری داده ها و اطلاعات است. در این مرحله باید رقبای خود را به خوبی آنالیز کنید و نقاط قوت و ضعف آنها را دریابید. هر چه داده ها و اطلاعات به دست آمده از تحقیقات میدانی بیشتر و کاملتر باشد، پس از پایان پروژه به نتایج بهتری دست خواهید یافت.
3. تحلیل داده ها؛ نقاط ضعف خود را در مقایسه با رقبای خود کشف کنید
پس از جمع آوری اطلاعات، باید آن را تجزیه و تحلیل کنید و به کمبودهای خود نسبت به رقبای موجود در بازار پی ببرید. در این مرحله بسیار مهم است که ذهنی باز داشته باشید تا بتوانید اطلاعات را به طور عینی تجزیه و تحلیل کنید. پس از این مرحله باید گزارشی از نتایج تهیه شود.
4. اقدام بهبود؛ تغییرات را اعمال کنید
تجزیه و تحلیل داده ها تنها زمانی ارزشمند است که بتوانید تغییراتی را در شرکت خود اعمال کنید. بنابراین مطمئن شوید که طرح بهبود توسط همه بخشهای کسبوکار شما پذیرفته میشود. در این مرحله فرآیند تغییر و بهبود صورت می گیرد.
5. نظارت بر؛ تنها راه برای درک اثربخشی پروژه
هیچ برنامه ای بدون نظارت بر عملکرد و نتایج برای تعیین موفقیت پروژه کامل نمی شود. نظارت تنها راه برای آگاهی از اثربخشی تغییرات است. مانیتورینگ بسته به نتایج مورد انتظار می تواند برای یک دوره کوتاه مدت یا بلند مدت انجام شود.
چگونه بفهمیم که بنچمارک به درستی انجام شده است؟
انتخاب صحیح برنامه معیار و اجرای صحیح آن موفقیت پروژه را تضمین می کند. البته این بستگی به اولویت های کاری شما دارد. اگر اولویت شرکت شما ارائه محصولات با کیفیت است، باید نیازهای بازار را بسنجید.
به عنوان مثال، شاید رقیب شما یک محصول مشابه را ارزانتر از شما بفروشد. اما اگر هدف نهایی شما رضایت و وفاداری مشتری است، باید زمان و هزینه خود را برای یافتن پشتیبانی، خدمات یا مسائل طراحی وب سایت و بهبود تجربه کاربری صرف کنید.
همین حالا فرآیند محک زدن را شروع کنید!
در این مقاله، ما به طور مفصل به این موضوع پرداختیم که بنچمارک چیست، مزایای آن چیست و چگونه انجام می شود. اکنون که اهمیت بنچمارک در دنیای بازاریابی و مدیریت کسب و کار را می دانید، زمان تصمیم گیری فرا رسیده است!
هیچ وقت برای محک زدن دیر نیست. با انجام این فرآیند می توانید در کمترین زمان به یک رقیب سرسخت برای سایر مشاغل در بازار تبدیل شوید.
طراحی یک استراتژی معیار مناسب در محیط کسب و کار کار ساده ای نیست و نیازمند زمان، استخراج داده ها، ارزیابی، تحلیل، اجرا و بازخورد است. در پایان مقاله، از شما دعوت می کنیم تا سوالات و تجربیات خود را در زمینه بنچمارک با ما در میان بگذارید. حالا نوبت شماست!
بنچمارک نویسی چیست؟ معجزه معیار برای کسب و کار! اولین بار در وبسیما پدیدار شد.