در میان سوالات متداول سئو، بحث بر سر انتخاب یک زیر دامنه یا یک زیرپوشه تا به امروز حل نشده باقی مانده است. اگرچه گوگل به صراحت اعلام کرده است که خزیدن در صفحات وب تفاوتی بین ساب دامنه و ساب دامنه قائل نمی شود، اما تجربه متناقض کارشناسان سئو گاهی برعکس را نشان می دهد. این مقاله یک بار برای همیشه است آیا ساب دامنه برای سایت ما بهتر است یا زیر پوشه؟ ما جواب میدهیم.
آیا در استفاده از زیر دامنه ها و زیرمجموعه ها برای صفحات سایت خود مردد هستید، اما زمان کافی برای مطالعه این مقاله ندارید؟ برای رسیدن به پایان این بحث، پیشنهاد می کنیم به جای مطالعه کامل این مقاله، 3 دقیقه از کارگاه سئو را تماشا کنید.
مهم نیست که چقدر به ویژگی های فنی سئو تسلط داشته باشیم و تجربیات متفاوتی در این زمینه کسب کرده باشیم، ممکن است زمانی فرا برسد که نتایج غیرمنتظره ای را هنگام استفاده از زیر دامنه ها و زیر پوشه ها تجربه کنیم. همانطور که از نام آن پیداست، پوشههای فرعی پوشههای دستهبندی محتوا چند لایه در پایین دامنه اصلی هستند. اما ساب دامنه ها ماهیت متفاوتی دارند. ساب دامنه ها در واقع یک پیشوند اضافی برای دامنه اصلی هستند که می توانیم برای ایجاد محتوای منحصر به فرد سایت از آنها استفاده کنیم. با وجود مستقل بودن محتوا از سایت اصلی، ایجاد ساب دامنه برای ما هزینه ای نخواهد داشت.
استفاده از یک زیر دامنه یا زیرپوشه یک مرحله تیز است که می تواند به راحتی سرنوشت ما را در صفحه نتایج گوگل (SERP) تغییر دهد. پس از مطالعه این مقاله و درک کامل استفاده از هر دو، می توانید با انتخاب صحیح بین ساب دامین و زیر پوشه، جایگاه محتوای خود را در نتایج گوگل بهبود بخشید.
چگونه یک زیرپوشه می تواند به یک کابوس سئو تبدیل شود؟
عکس زیر را ببینید. این عکس ها حکایت تعدادی از کارشناسان سئو است که تجربه های خوشایندی از زیر پوشه ها داشته اند.
پس با وجود این شرایط چرا تمام محتوای سایت خود را در یک زیر شاخه قرار نمی دهیم؟
ماتریوشکا نام گروهی از عروسک های کوچک روسی است که به عروسک های هزاره معروف هستند. این اسباب بازی های چوبی زیبا مانند پیاز به صورت لایه لایه هستند و پس از برداشتن هر عروسک، یک لایه جدید و کوچکتر از خودش جلوی ما ظاهر می شود. اگرچه این عروسک های بامزه بسیار هیجان انگیز هستند، اما دسترسی به تمام لایه های آنها کار آسانی نیست. بیایید تصور کنیم که یک عروسک ماتریوشکا در دست داریم و مشتاقیم که هر یک از عروسک های کوچک را از نزدیک ببینیم. با این حال، این کار آنقدر طول می کشد که بعید است قبل از رسیدن به وسط، لایه های بیشتری را باز نکنیم.
استفاده از چندین زیرپوشه می تواند وب سایت ما را به یک عروسک هزار لایه تبدیل کند. توانایی استفاده از لایه های فرعی در یک وب سایت تقریبا نامحدود است. یعنی برای هر زیر پوشه می توانیم یک زیر پوشه جدید ایجاد کنیم و این روند را برای همیشه ادامه دهیم!
اما گیج کردن کاربران سایت ها با URL های طولانی و پیچیده تنها فاجعه برای ایجاد صفحات بزرگ نیست. این پوشه های چند لایه به راحتی می توانند ربات های گوگل را از فهرست بندی محتوای وب سایت باز دارند. در مقاله موجود در فایل robots.txt آمده است: «بودجهای که گوگل صرف جستجوی سایتها و فهرستهای صفحه میکند، یکی از محدودترین و ارزشمندترین منابع ماست.
در چنین شرایطی، ایجاد یک مسیر پر پیچ و خم با ایجاد چندین زیر پوشه، دسترسی روبات های گوگل به محتوای سایت ما را تقریبا غیرممکن می کند. پس می توان گفت که استفاده نادرست از زیرپوشه ها می تواند برای کاربران پیچ و خم و برای ربات های گوگل بن بست ایجاد کند. پس آیا باید نتیجه بگیریم که استفاده از بستر برای ما حرام است؟ قطعا نه!
قرار دادن محتوا در پوشه های زیر گاهی می تواند برای سئو بسیار مفید باشد. زیرا با ایجاد شبکه ای برای ساخت لینک و افزایش قدرت صفحه از زیر شاخه، این قدرت و اعتماد مستقیماً به دامنه اصلی منتقل می شود.
از طرف دیگر آدرس های اینترنتی کوتاه، ناوبری سایت را آسان تر می کند و تجربه کاربری بهتری ایجاد می کند. به عنوان مثال، به URL صفحه اصطلاحات SEO نگاه کنید. برای ساخت این صفحه از یک زیرمجموعه استفاده شده است، اما به دلیل خوانایی URL و استفاده مناسب از آن، تجربه کاربری یا خزیدن ربات های گوگل به خطر نمی افتد.
به این ترتیب، استفاده صحیح از پوشه ها و ایجاد نقشه سایت برای خزیدن ربات های گوگل، نه تنها بازدیدکنندگان ما را سردرگم نمی کند، بلکه راه بهتری برای مرور صفحات ما برای آنها ایجاد می کند. اگر نمی دانید نقشه سایت چگونه کار می کند، در این مقاله نقشه سایت چیست، به روش هایی برای طراحی نقشه ای که برای کاربران آسان و برای ربات های گوگل قابل درک است، پرداخته ایم.
ساب دامنه، انتخابی گران قیمت اما هوشمندانه
روش دیگری برای طبقه بندی محتوای وب سایت وجود دارد. زیر دامنه. زیر دامنه ها به ما این امکان را می دهند که برخی از محتوا را از دامنه اصلی جدا کنیم. با این حال، استفاده از یک زیر دامنه به اندازه ایجاد یک سایت جدید به پول و تلاش نیاز دارد. حتی ممکن است به یک تیم ثانویه برای تهیه و مدیریت محتوای زیر دامنه نیاز داشته باشیم. طراحی رابط کاربری، تولید محتوای متنی و مدیریت فنی ساب دامنه می تواند استفاده از ساب دامنه را برای مشاغل کوچکی که توانایی پرداخت آن را ندارند غیر منطقی کند.
اما برای به اشتراک گذاری محتوا در وب سایت های بزرگ، ساب دامنه ها انتخاب بهتری نسبت به زیر پوشه ها هستند. معمولا قسمت پشتیبانی، انجمن ها، وبلاگ ها و حتی زبان دوم سایت در زیر دامنه ها قرار می گیرند. زیردامنه ها به ما امکان می دهند وب سایت خود را بخش بندی کنیم تا به آن اجازه انتشار محتوای نامناسب اما جامع را بدهیم.
برای درک بهتر این موضوع، بهتر است بهترین مرجع، یعنی وب سایت گوگل را بررسی کنید. Google از Support.Google.com به جای Google.com/Support برای پشتیبانی از وب سایت خود استفاده می کند. فکر می کنید چه چیزی باعث می شود گوگل یک زیر دامنه را به یک زیر پوشه ترجیح دهد؟
گوگل یک موتور جستجو است و Google.com برای انجام این کار ایجاد شده است. اما پشتیبانی گوگل هیچ ربطی به تجارت اصلی آن یعنی جستجو ندارد. به همین دلیل، اگرچه پشتیبانی گوگل بسیار مهم است، اما در زیر مجموعه های اصلی دامنه ها قرار نمی گیرد.
یا در نمونه های دیگر سیستم مدیریت پروژه و پشتیبانی آژانس خلاقیت وب سیما سایت Luxima.ir را ایجاد کرد. خدمات مختلفی مانند شرح بسته های خدمات، قوانین و مقررات و تماس با ما در دامنه اصلی قرار دارند. اما دسترسی به پنل پشتیبانی از طریق ساب دامنه support.luxima.ir امکان پذیر است.
سابادامین یا ساب پوشه؟ پاسخ به بحث همیشگی کارشناسان سئو از گوگل
با دانستن همه این چالش ها، باید یک ساب دامین انتخاب کنیم یا یک زیر پوشه؟ برخی از سئوکاران بر این باورند که ربات های خزنده گوگل ممکن است یک زیر دامنه از یک سایت را یک وب سایت کاملاً متفاوت از دامنه اصلی بدانند. در مقابل، برخی استدلال می کنند که ربات های گوگل به راحتی می توانند آنها را به عنوان زیر دامنه های دامنه اصلی شناسایی کنند.
جان مولر، مدیر تجزیه و تحلیل وب مستر گوگل، در مورد بحث و جدل واضح است.
زیر دامنه ها معمولاً به رتبه سایت آسیب نمی رسانند. در واقع، گوگل آنقدر باهوش است که دامنه اصلی و زیر دامنه شما را به یک وب سایت متصل می بیند.
در نتیجه، طبق گفته گوگل، با سایت ما یکسان رفتار می شود و ساب دامنه ها و زیر دامنه های آن رتبه غیرقابل مقایسه ای دارند. پس بهتر است با روبات های گوگل هوشمند باشید!
برای نتیجه گیری کلی، ایجاد یک زیر دامنه برای محتوای ارزشمند اما نامناسب منطقی است. اما ایجاد یک پوشه برای وب سایت های کوچکتر که محتوای متنوعی ندارند، انتخاب بهتری خواهد بود. بنابراین توصیه می شود قبل از ساخت ساب دامین یا ساب فولدر ابتدا یک نقشه سایت مناسب طراحی کنیم تا تصویر واضحی از محتوای وب سایت خود داشته باشیم.
در مقاله Linking, Catalyst Techniques کلاه سفید ما به طور مفصل در مورد ایجاد یک شبکه لینک بیلدینگ داخلی و نحوه طراحی نقشه سایت مناسب صحبت کردیم که شما را از طریق انتشار محتوای مناسب راهنمایی می کند.
در اینجا چند نکته اخیر برای پایان دادن به متداول ترین سؤال فنی در مورد سئو ارائه شده است
در نگاه اول، اگر تجارت وب سایت شما آنقدر بزرگ است که در مدیریت آن مشکل دارید، از ساختار ساب دامنه کمک بگیرید. گزینه دیگر برای زیر دامنه ها زمانی است که برای راه اندازی کمپین های بزرگ به فرودهای جداگانه نیاز داریم. یا اگر قصد دارید با سازمان دیگری شریک شوید، افزودن یک زیر دامنه به دامنه اصلی راه حل مفیدی خواهد بود. اما مهم ترین زمان استفاده از ساب دامنه ها جداسازی دسته خاصی از محتوا از صفحات دیگر است. به عنوان مثال معمولا همه سایت های فروشگاهی وبلاگ خود را در قسمت ساب دامنه ها ایجاد می کنند. این به کاربران اجازه می دهد تا راحت تر در وب سایت حرکت کنند و به راحتی به محتوای مورد نظر خود دسترسی پیدا کنند.
به یاد داشته باشید که محدودیتی برای تعداد زیر دامنه ها و زیر پوشه هایی که می توانید ایجاد کنید وجود ندارد. با این حال، تجربه کاربر همیشه اول است. از انجام آنها در محل خود خودداری کنید.
منتظر نظرات و سوالات شما در مورد موضوع ساب دامنه و زیرپوشه در قسمت پرسش و پاسخ هستیم. سوالات شما در اسرع وقت توسط کارشناسان آکادمی وب سیما پاسخ داده خواهد شد.
به سبک وب سیما پاسخ اختلاف زیر دامنه ها و زیر مجموعه ها را ارسال کنید! برای اولین بار در آکادمی وب سیما. به نظر می رسد.